sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Project Romuhuone

Kotimme toinen makuuhuone yläkerrassa on ollut koko kolme vuotta, jonka tässä olemme asuneet, lähinnä varastokäytössä ja huonetta kuvaavin nimi on ollut romuhuone. Lopulta kyllästyin totaalisesti ainaiseen tavaroiden siirtelyyn toistensa tieltä ja kaman veivaamiseen edestakaisin. Päätin heittää kaiken tarpeettoman roskiin, kierrättää tai lahjoittaa eteenpäin. Kirpparille olisi voinut tietysti viedä isonkin osan tavaroista, mutta siinä ottaa riskin, että joutuu tuomaan ainakin osan tavaroista takaisin ja taas ollaan lähtöpisteessä. Siispä kirpparipöydän järjestely sai jäädä, eikä ole pelkoa, että romuröykkiö enää löytäisi tietää nurkkiin pyörimään. Oikeastaan ainoana hävitykseltä säästyi työkaverin varastosta aikoinaan löytämäni aarre, mintunvihreä puusohva. Se säilytti paikkansa. 

Huoneella ei ole erityistä funktiota. Tokihan siitä olisi voinut tehdä "työhuoneen" siirtämällä tietokoneen pöytineen sinne, mutta ainakin toistaiseksi se pysyi paikallaan olohuoneessa. Ajatuksena alkuun oli myös tehdä yläkerran huoneesta jonkinasteinen pukeutumishuone, mutta siihen käyttöön se tuntui liian suurelta. Ainakin tämän kokoisessa asunnossa. Niinpä romuhuone löysi uuden elämän jonkinlaisen kakkos-olkkarina. Tärkein tehtävä huoneella edelleen tavaroiden säilytys, jota varten Ikea-reissulta hankittiin pari Hemnes-lipastoa. Pelkät säilytyskalusteet seinänvierustoilla olisivat tehneet huoneesta tylsän ja kolkon näköisen, joten matkaan otettiin myös kaksi Byholma-rottinkituolia. Nyt huone on vähän viihtyisämpi, mutta saa nähdä tuleeko siellä paljoa vietettyä aikaa.


 


Sohvan yläpuolella seinällä kehyksissä on pala lahjapaperia, jonka ostin häämatkaltamme malagalaisesta kirjakaupasta.


Aikaisemmin kyläillessäni työkaverillani ihastuin lopullisesti siihen ns. blogimattoon eli Annon Pandora-mattoon ja suunnittelin sen hankkimista itsellekin. Huomasin kuitenkin lähes samanlaisen maton olevan tarjouksessa Askossa ja lähes samalta istumalta suuntasin kauppaan. Tämä matto ei toki ole villaa ja mielestäni kuvioinniltaan ehkä hiukan levoton, mutta värit ovat oikein nätit.


 
Rottinkituolien taakse ikkunan eteen kaipaan vielä jonkinlaista kalustetta. Kukkapöytänä on nyt heppoinen taittopöytä, joka ei oikein täytä tilaa hyvin.
Toisen lipaston päältä löysivät paikkansa pari lyhtyä sekä perintökehykset, joiden sisään tähän hätään laitoin höyhensiivet roikkumaan. Toisen päällä on ystäviltäni lahjaksi saamamme canvas-taulu hääkuvastamme sekä sekalaisia kynttilöitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti