lauantai 25. elokuuta 2012

Rearrangement

Ostin alkukesästä Ikean harmaan Hemnes-sarjan sivupöydän. Pakkohan se oli ostaa, kun Family-kortilla sai sen puoleen hintaan. Oikeastaan minun ei pitänyt mennä Ikeaan ollenkaan. Lähdin siis työpäivän jälkeen nopeasti poikkeamaan Lempäälän Ideaparkiin etsimään uutta reppua, kun ei sopivaa kotipitäjästä ollut löytynyt. Matkalla tuli mieleen, että voisinpa poiketa samalla vireiseen Ikea-myymälään ja nopeasti hakea muutaman leipälautasen. Tarkoitus oli siis suunnata suoraan astiaosastolle, ottaa ne lautaset kainaloon ja lähteä reppuostoksille. Pian huomasin kuitenkin kiertäväni huonekalunäyttelyä ja tekeväni listaa - "mä otan ton ja ton, totakin vois harkita". Jotenkin siinä sitten kävi niin, että suunniteltu noin 10 euron lasku leipälautasista kasvoi 17-kertaiseksi. Mutta tulihan hyvä mieli. Reppua en ole vielä tähänkään päivään mennessä hankkinut.

Tiesin sentään heti sivupöydän nähdessäni, mihin sen sijoittaisin. Sille oli kuin tehty paikka makkarin vinokaton alla seinän vieressä. Esineet siinä vielä vähän hakee paikkaansa. Monta kertaa Ikeassa pyöriessäni olen ihastellut Bryne-verkkoa, mutten ole sitä ostanut, koska olen ajatellut, että se on liian prinsessamainen. No, nythän sekin oli alennuksessa, joten mukaanhan se lähti. Se on nyt koekäytössä vuodekatoksena. En ole kyllä yhtään varma, jääkö se siihen - tuntuu edelleen hitusen liian prinsessamaiselta, vaikka se huoneen ilmettä pehmentääkin. Luovuuspuuskassa piti tietysti vähän järjestystäkin vaihtaa. Sänky siirtyi toiselle seinälle.
Vanhemmiltani sain synttärilahjan kyljessä ihanan, patinoituneen vanhan laatikon kannen. Se koristaa nyt makuuhuoneen nurkkaa ihan vaan seisomalla seinää vasten, mutta on minulla yksi idea, jolla ottaa se hyötykäyttöönkin. Siitä sitten myöhemmin...


Jonkin aikaa sitten sain työkaveriltani upeasti harmaantuneen laudan, joka oli jäänyt ylimääräiseksi heidän purkaessa vanhaa kompostia. Pitkään se odotteli pääsyä käyttöön. Suunnittelin tekeväni siitä naulakon, mutta huomasin, että materiaali oli aika hapertunutta, enkä halunnut ottaa riskiä, että kaunis lauta olisi muhjuna ruuvimeisselin käsittelyssä. Aikani tavaroita pyöriteltyäni päädyin laittamaan valkoiset kirjaimet siihen kaksipuoleisella teipillä kiinni. Ensin teksti oli vaakasuunnassa, mutta kun sopivaa paikkaa ei löytynyt, siirsin tekstin pystyasentoon, jolloin oli useampiakin vaihtoehtoja sijoittaa se. Nyt se koristaa makuuhuonetta paraatipaikalla.
Makkati odottelee edelleen pintaremonttia seinien ja katon osalta. Valkoiset seinät näyttää aika valjuilta valkoisten huonekalujen kanssa. No, lottovoittoa edelleen odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti